Problemer med fordøyelsen? Riktig matkombinasjon kan hjelpe deg!
Å kombinere maten riktig kan være den perfekte løsningen på overvekt, oppblåsthet, og for mye tarmgass etter måltider. Når du kombinerer matvarene riktig vil fettet forbrennes ordentlig slik at du slipper å ha ufordøyde matpartikler igjen i kroppen din.

For å få til dette er det viktig å huske at maten deles inn i forskjellige grupper, og du bør unngå å spise visse grupper samtidig, da dette vil påvirke fordøyelsesprosessen negativt. Grunnen er at enkelte matvarer fordøyes raskere enn andre. Noen krever ulike fordøyelsesenzymer og andre må finnes i korrekt forhold i magen for å opptas på riktig måte. For eksempel trenger proteiner væsker for å bli fornøyd. De ulike matvarene kan deles i fire grupper:
Gruppe 1: Proteiner; Kjøtt, fjærkre, ost, fisk, egg, melk, nøtter produserer syreholdige fordøyelsesvæske. De fordøyes langsomt.
Gruppe 2: Karbohydrater; dette er korn og kornprodukter (brød, pasta, kornblandinger, mel, kjeks osv.) samt stivelsesholdige grønnsaker som poteter, rotfrukter, mais produserer alkaliske væsker. De fordøyes raskt og krever andre enzymer enn proteinene.
Hvis du spiser gruppe 1 og gruppe 2 sammen, vil rivaliserende enzymene og fordøyelsesvæskene slåss og nøytraliserer hverandre. Resultatet er at maten ikke blir ordentlig fordøyd og råtner i tarmene, noe som gir tarmgass, oppblåsthet, halsbrann, lavt næringsopptak, fordøyelsesproblemer og energitap – for å si det mildt!
Gruppe 3: Salater; Ikke stivelsesholdige grønnsaker, frø, nøtter, urter, krydder og frøolje. Disse kan fordøyes sammen med gruppe 1 eller 2
Gruppe 4: Frukt; Dette er en egen gruppe og den går raskest gjennom fordøyelsen. Frukt benytter seg av helt andre enzymer enn de andre gruppene. Jeg anbefaler deg å spise frukt alene, minst 30 minutter før eller etter de andre matvaregruppene.
Jeg er sikker på at om du begynner å kombinere maten korrekt, vil du se betydelige fysiske forbedringer etter bare noen få dager.
Hva betyr dette for deg?
Riktig kombinasjon av mat gjør at:
• Kroppen forbrenner fettet mer effektivt
• Du får maksimalt opptak av næringsstoffer, enzymer og proteiner
• Du unngår raping, oppblåsthet, tarmgass, og andre fordøyelsesproblemer.
Hvis du ikke kombinerer maten riktig, kan du:
• Hindre fullstendig fordøyelsen av maten
• Få problemer med i fordøyelsen
• Redusere næringsopptaket
• Risikerer oppblåsthet, forstoppelse, halsbrann, kramper, irritabel tarm, tarm gass eller verre.