Kefir gir deg bedre helse og vakker hud

Publisert av Samina Berntsen den

Kefir fra melk er i seg selv en fullverdig kilde til både protein og og de essensielle aminosyrene. Kefir inneholder vennlige bakterier som allerede har startet fordøyelsesprosessen av melkeproteinet Casein, slik at kroppen ikke behøver det. Trypohan, en essensiell aminosyre finnes i melkekefir. Kombinert med kalsium og magnesium i kefir bidrar dette til å roe ned nervesystemet. Noen kaller kefir  «naturens prosac». Dens roende effekten er til stor fordel for mennesker med en stressende hverdag, angst, søvnproblemer, hyperaktive barn og ikke minst eldre. Kroppen omdanner tryptofan til serotonin, et viktig kjemisk stoff kalt nevrotransmitter. Balansert serotoninnivå kan kurere depresjon, angst og søvnproblemer. 

Kefir har også rikelig med fosfor, det nest mest rikelige mineralet i kroppen vår. Fosfor er viktig for å bryte ned karbohydrater, fett og proteiner som gir kroppen energi, vekst og ikke minst, cellevelikehold.  Her er en oppskrift for de som ønsker melkefri kefir. 

Kokkos kefir

Ingredienser: 

1 liter kokkos vann ( huks ikke på melk, men på vann!)

Kefirkorn

Glassflaske

Fremgangsmåte:

1) Varm 1 liter kokkos vann til 38 grader

2) Bland det varme kokkosvannet med kefirkorn

3) Fyll glassflasken med kefirblandingen og la den stå i minst 48 timer før du åpner den.

Husk at når du først har laget kokkoskefir med kefirkorn beøver du ikke å tilsette nye kefirkort til neste gang, da er det bare å fylle på nytt kokkosvann når det 3-4 cm igjen.

Kategorier: Blogg