Innsikt i egen helse reduserer sykefraværet

Publisert av Samina Berntsen den

Høyt sykefravær går utover medarbeidertilfredsheten, brukertilfredsheten og kvaliteten på de tjenestene bedriften leverer. I tillegg koster det millioner av kroner som kunne vært brukt på andre ting.

I en dansk undersøkelse svarte 60 prosent av lederne som ble spurt at de godt kunne se når medarbeiderne ikke trivdes på jobb, men hele 70 prosent ante ikke hva de skulle gjøre med det. Det er forståelig. Ledere er ikke leger og det kan være vanskelig å balansere budskapet «hva kan jeg gjøre for å hjelpe deg» med «håper du ikke blir syk, fordi jeg har en viktig sak som haster» uten å virke kynisk.

Når en medarbeider først har blitt sykemeldt, kan veien tilbake til jobb være lang. Det er fort gjort å miste mestringsfølelsen når man blir gående hjemme over tid.

Løsningen er å gjøre det man kan for å holde seg frisk. Det er selvfølgelig ikke alltid like enkelt – vi blir alle blir syke innimellom. Men det er mye vi kan gjøre selv for å styrke egen helse og redusere antall sykedager. I USA kaller de denne trenden for «SelfHealth»– tanken er at vi ønsker å leve gode liv og at god helse er viktig for både karrieren og privatlivet. Etter at Covid 19 pandemien kom til USA har denne trenden eksplodert.

Men selv om det ikke er arbeidsgiveren som er i fokus vil norske bedrifter og det offentlige spare flere milliarder kroner årlig ved å forsterke denne trenden. Og det kan gjøres med HelseTec. I dag finnes det helseteknologi som gir oss innsikt i vår egen helsetilstand. Apple Watch series 5 markedsføres som en proaktiv helse monitor. Fitbit har en liknende profil. Disse klokkene er mest egnet for trening. Mens NES Mobil Skanner er det fremste innen moderne HelseTec som gir en deltajert helseanalyse med råd om hvilke helsefremmende tiltak som gir den største gevinsten.

Ved å gi dine medarbeidere tilgang til en NES Mobil håndskanner legger du til rette for at dine ansatte får innsikt i egen helse samtidig som du reduserer sykefraværet. Det er enklere enn du tror. Scanningen tar kun 2 minutter og kan gjøres online. Kontakt oss på 977 33 742 eller klikk her for å komme i gang.

Kategorier: Blogg