Hva skjer hvis blodsukkeret ikke er stabilt

Publisert av Samina Berntsen den

Hvis vi spiser for mye karbohydrater i forhold til fett og proteiner i et måltid, stiger blodsukkeret. Kroppen reagerer med å pumpe ut insulin for å senke blodsukkeret til et lavere nivå som hjernen kan tolerere og fungere på. Deretter synker blodsukkeret igjen, men det blir for lavt. Slike blodsukkersvingninger er en stor belastning/stress for kroppen.

Effekten av høyt blodsukker (kalt hyperglykemi) er:

• Antioksidantene hindres i å gjøre jobben sin

• Blodkar, hud og ledd stivner

• Øyelinsene blir uklare

• Du kan få nerveskader i føttene/nedsatt blodgjennomstrømning

• Lungevevet stivner

Effekten av høyt insulinnivå er:

(Insulin pumpes ut i blodet når blodsukkeret er for høyt)

• Blodet og åreveggene blir tykkere – kan medføre høyt blodtrykk

• Mye fett i blodet (triglyserider)

• For mye av det dårlige LDL kolesterolet. For lite av det gode HDL kolesterolet.

• Økt celledeling

• Mye frie radikaler/oksidativt stress

• Åreforkalkning

• Lite antioksidanter som naturlig skulle ha motvirket de frie radikalene

Effekter av lavt blodsukker er:

(Insulinet bidrar til at blodsukkeret synker raskt, men dermed blir det for lavt)

• Hodepine /tretthet/akutt tretthet/migrene

• Svimmelhet/ skjelvinger

• Kaldsvetting

 OBS: siden du spiser deg til høyt blodsukker nivå – kan du også spise deg til normalt blodsukker nivå!

Kategorier: Blogg