Hva er Shri Yantra?

Publisert av Samina Berntsen den

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Skjermbilde-2022-02-24-kl.-18.25.52-1024x1022.png

Sri Yantra, Shri Yantra, Shree Yantra eller Shri Chakra er en form for mystisk diagram (yantra) laget av hinduister for tusenvis av år siden. I dag er motivet overalt – på t-skjorter, smykker, kaffekopper og veggdekor. Den eldgamle Shri Yantra har blitt et trendy design, men de fleste innser ikke kompleksiteten, betydningen og symbolikken til de ni sammenlåsende trekantene og doble ringen av lotusblader. Det er få som kjenner kraften til en nøyaktig konstruert Shri Yantra.

En yantra, i den indiske tradisjonen, er et instrument for åndelig og mental fremgang. De ulike elementene i Shri Yantra symboliserer dyptgående filosofiske forståelser, som gjør bildet til en kraftig inspirasjonskilde.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Skjermbilde-2022-02-24-kl.-18.50.41-993x1024.png

Prikken i midten eller bindu symboliserer «singulariteten» som all virkelighet kommer ut fra. Fra ett synspunkt er designet representativt for utviklingen av selve universet fra dets mystiske begynnelse, og kartlegger dets mange nivåer.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Skjermbilde-2022-02-24-kl.-18.55.00-1024x1016.png

Utenfor bindu er det ni trekanter. Fire av dem peker oppover og representerer universets maskuline kraft. De fem nedoverpekende trekantene representerer den feminine kraften i verden.

Sri Yantra danner en enhet, med det maskuline og det feminine i erotisk omfavnelse som en påminnelse om at disse kreftene er intimt sammenvevd i alt vi ser.

Forestillingen om integrering av kropp, sinn og ånd er symbolisert i Sri Yantra og gjør den til en perfekt visuell representasjon av våre mentale krefter som grunnlag for det menneskelige potensialet i universet. Shri Yantra brukes til meditasjon, mange kaller det Mental Yoga.

Klikk her for å lære mer om hvordan du kan bruke Shri Yantra i din meditasjon.

Kategorier: Blogg