Huden er en viktig del av vår identitet

Publisert av Samina Berntsen den

Vakker hud er mer enn skjønnhet. Huden er kroppens største organ og et speilbilde av din helsetilstand. Den er en viktig barriere som beskytter kroppen mot ytre faktorer, samtidig som den er med på å bevare kroppens fuktighet og hindre at vi mister for mye væske. Hudens utseende avhenger av hvordan du lever og hvilke gener du har. Huden viser hvordan kroppen din trives, både fysisk og psykisk. 

I tillegg til å beskytte kroppens følsomme indre deler mot skader filtrerer huden vekk mesteparten av sollyset som treffer oss. Dessuten beskytter den oss mot fremmede stoffer, som for eksempel kjemikalier og sykdomsfremkallende bakterier og virus.

Men huden er ikke bare en beskyttende barriere. Den formidler inntrykk fra omgivelsene og informerer oss om temperaturforandringer, berøring og smerte. Huden gir til og med signaler om hvem vi er og hvordan vi har det. Huden kan også kommunisere med omgivelsene enten vi vil det eller ikke. For eksempel svetter vi når vi er nervøse og rødmer når vi er sjenerte. Huden er en viktig del av vår identitet.

Kategorier: Blogg