Fermentert Mat

Publisert av Samina Berntsen den

Fermenter mat har vært en viktig del av menneskes kosthold i tusener av år og er en supermat for huden. Fermentering, også kjent som melkesyregjæring ble opprinnelig utviklet som en metode for å lagre mat. Fermentert mat er fult av levende mikro organismer og enzymer, bidrar til å regulere syre i fordøyelse kanalen, og inne hoder en stor mengde komponenter som virker som samme måte som antioxidanter. Fermentering er en anarobisk prosess, det betyr det finnes et sted der det ikke finnes oxygen. Melkesyre bakteriene og bifidum-bakterier (gode bakterier) blir brukt til å nedbryte karbohydrater. 

Fermentert mat er rå mat, fulle av nyttige enzymer. De er med på å absorbere vitaminer og mineraler. Probiotika er spesielt viktig når mann tar antibiotika, siden antibiotika dreper alle bakterier både de gode og de skadelige. Ved å spise fermentert mat hver dag, er du med på å styrke huden og  tarmfloraen din. Du vil først merke at denne fantastiske super mater styrker immunforsvaret ditt og gjør at kroppen din er mindre mottakelig for infeksjoner. Det er viktig at du forsøker å finne rå (upastriuert) fermenterte grønnsaker som inneholder levende kulturer. Husk at pastitueringen er med på å drepe de gode bakteriene, og gjør maten mindre helsebringende eller om det ikke hadde vært pastituert.

Kategorier: Blogg