Fagartikkel om Perler som kosttilskudd

Publisert av Samina Berntsen den

Perlen – Vakker på innsiden og utsiden

Av Kostholdsekspert og hudpleier Samina Berntsen

Perlen har vært et symbol på skjønnhet siden sivilisasjonens begynnelse. I mer enn tre tusen år har perlen blitt konsumert som ett tilskudd i kinesisk urtemedisin. I Asia blir perlen sammen med ginseng, hjortegevir, reishisopp og Cordyceps kalt for «De Fem Super Styrkende medisinene». Alle fem av disse betydningsfulle urtene anses for å være aldershemmende, dvs. de fremmer lang levetid og intelligens.

Perlens helbredende egenskaper har blitt beskrevet inn i detalj, allerede fra det første århundre f.Kr frem til våre dager. Og mye vitenskapelig forskning har blitt lagt ned på å dokumentere de gunstige effektene til denne aldershemmende skattekiste til næringsstoff.

Men en ting er å si at perlen kan bidra til å opprettholde ett ungdommelig utseende, en vakker hud, strålende øyne og en rolig, jevn holdning.
En annen ting er å fortelle hvorfor den har en rekke gunstige virkninger, som bl. a. å være beroligende for sinnet, stanse kramper, bedre synet, eliminerer giftstoffer og fremmer nydannelse av vev, og mye mye mer. Les og se!
Her er fakta!

Perlen, gir en sterkere hud og bremser aldringsprosessen med  aminosyrene; Glysin, metionin, taurin og polyakrylsyre.

Menneskekroppens mest grunnleggende stoff er protein. Proteiner er bygget opp av dusinvis av aminosyrer. De som kan syntetiseres i kroppen kalles «ikke- essensielle aminosyrer». De som ikke kan syntetiseres i kroppen må komme fra eksterne kilder. Disse kalles «essensielle aminosyrer».

Perlepulver inneholder alle de atten essensielle aminosyrene. Aminosyrer kan absorberes direkte og brukes av kroppen vår. De fremmer den raske formeringen, veksten og delingen av det epidermale vev, epitel-cellene og mange andre celler. De hjelper nydannelsen av hudens indre lag, og derved økes hudmetabolismen og cellens opptak av næringsstoffer.

Perlen inneholder også mye glysin, en slags kollagenfiber som kan fungere som en indre «fuktighetskrem» og bidra til den ungdommelige tonen i huden over hele kroppen.

Om lag en tredjedel av perlens aminosyreinnhold er glysin. En annen aminosyre som finnes i perlen, metionin, kan gi huden mere glød og elastisitet. Glysin og metionin er begge viktige bestanddeler for å produsere ny hud.
Taurin kan ikke bare hjelpe til å danne nye hudceller, men også øke blodsirkulasjonen og rense blodet, som er svært viktig for hudens klare og skinnende utseende. Gjennom analyse, har det blitt bekreftet at 100 mg perle inneholder 0,012 til 0,02 mg Taurin. Medisinske eksperter verdsetter spesielt taurin-innholdet i perlene, fordi det kan styrke kroppens stoffskifte, redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, berolige sjokk ved psykiske traumer og motvirke ett høyt stressnivå, og i tillegg bidrar det til å regulere menstruasjonssyklusen hos kvinner.

Perlen inneholder også polyakrylsyre (PAA) — denne aminosyren kan lette tilførselen av næring til hudcellene, reparere skadet hud, bibeholde fuktigheten, og fremme blodsirkulasjonen. Den bremser også produksjonen av lipofuscin, og fremmer nydannelsen av epidermale celler. Polyakrylsyren kan myke opp huden og øke dens elastisitet. Den demper også dannelsen av rynker og fregner.

Japanske perleeksperter har oppdaget at det alkaliske fosfat man oppdaget i perler kan øke livskraften i kroppens epidermalceller og hindre cellealdring og nedbryting.

Conchiolin – den hemmelige ingrediensen i perlen

Perlen er en hard, skinnende forening, som består av krystallinske former av kalsium karbonat og et unikt protein kalt conchiolin.
Perler kan knuses for å produsere perlepulver og brukes i kosmetikk.
Perler kan også påføres lokalt for terapeutiske formål, og dessuten tas internt som en styrkende urt og et næringsrikt kosttilskudd. Når den brukes lokalt, kan den akselerere hudens cellemetabolisme og forynge huden, hele skjønnhetsflekker, minimere store porer og redusere betennelser. Den hjelper til å helbrede mindre åpne sår. Når den tas internt, i tillegg til ytterligere å forbedre den naturlige utstråling av huden, kan den rense ut gifter fra systemet, roe leveren og nervene, berolige tankene, og ta del i andre fysiologiske prosesser. De velstående kvinnene i Østen har lenge pleid huden sin med perlepulver og bruker det daglig til å holde huden ung, myk, frisk, glatt og smidig.

Det har vist seg at perlepulveret kan bremse utviklingen av melanin (pigmentering), og dermed redusere en misfarging av huden. Det har vist seg å redusere forekomsten av fine linjer og rynker og samtidig å opprettholde en glatt og fast hud. Man har oppdaget at perlepulver kan reparere arrete hud og hud som har blitt skadet av for mye sol. 

Mye av dette skyldes perlens unike conchiolin, et utrolig protein som finnes i perlepulveret. Conchiolin er et sammensatt protein som østersen utsondrer for å lage en perle. Conchiolin er en del av en matriks av organiske makromolekyler, hovedsakelig proteiner og polysakkarider, som kommer sammen i et mikromiljø, hvor kalsium og andre krystaller «skaper en kjerne» og vokser. De ioner som er nødvendige for å danne kaliumkarbonatene utsondres fra østersen, og det er det strukturerte miljø skapt av den organiske conchiolin-matriksen som gjør at kalsiumkrystallene skaper en kjerne.

Denne organiske matriks, som blir holdt sammen av conchiolin, gir perlene deres fasthet. Selv på mikronivå, er conchiolin faktisk ganske fleksibelt – conchiolinet tjener som en forholdsvis fleksibel, sprekkfrastøtende matriks for mineralpartiklene; dens styrke og den sterke binding av perlucin, et protein i stand til å danne lag på lag av kalsiumkarbonat, og gi perlemoret (den blanke overflaten til en perle) en imponerende seighet. Denne seighet er et kompromiss mellom de motstridende kravene til god styrke og fleksibilitet.

Nå, hvordan kan alt dette conchiolin være gunstig for huden? Conchiolin fungerer som keratin (hornstoff), fibrøse strukturelle proteiner (kollagen) som finnes i hud, bein, negler, brusk, sener, hår, etc. Keratin er fast og uløselig, og det finnes ulike typer keratin i menneskekroppen. For eksempel, så er keratinene av stor betydning for integriteten til huden, og er den viktigste bestanddel av de strukturer som vokser fra huden, som hår og negler.

I mange celletyper, som dermis (lærhuden), viker keratinet i cytoplasmaet for mekanisk å stabilisere cellen mot fysisk stress. Kollagen er en viktig strukturell komponent av dermis. Dermis er hudlaget under overhuden, et lag av huden mellom epidermis og underhudsvevet.

Når perlene blir malt til et meget fint pulver og spist av et menneske, får hun også dette keratin (kollagen) som et næringsstoff, som kan reparere og forynge alle disse forskjellige typer vev. Især legger conchiolinet til rette for å reparere skadede hudceller, hydratisere hudceller, forbedre både hudens cellemetabolisme og den perifere sirkulasjonen.

Kollagen er det viktigste proteinet i bindevevet til et menneske. Og med sine ca. 25 % til 35 % av kroppens proteininnhold, er kollagenet det mest forekommende proteinet i hele menneskekroppen. Man tenker seg nå at conchiolin virker som, eller konverterer til, menneskekollagen som deretter danner kjerner av hydroksyapatitt (HA)-krystaller, en naturlig forekommende form for kalsium. Det uorganiske mineralet hydroksyapatitt kan finnes i tenner og bein i kroppen. Faktum er at omtrent 70 % av alle bein i kroppen består av hydroksyapatitt. Forresten, så består også både tannemaljen og tannbeinet (dentin) hovedsakelig av hydroksyapatitt.

Perle-conchiolinet kan, i kombinasjon med hudlipider, danne en naturlig fuktsperre som, i betydelig grad, kan hindre vann fra å forsvinne gjennom huden, og dermed bidra til å opprettholde fuktighetsnivået i huden. Perlepulveret kan gi huden disse gunstige effektene, og en ren, strålende glans.

Finmalt perlepulver gir grunnleggende ingredienser for SOD-dannelse og stimulerer SOD-aktiviteten

En jevnlig bruk av finmalt perlepulver kan eliminere blemmer som fargeflekker, inkludert kviser og byller. En jevnlig bruk kan også bidra til å sikre at huden eldes mye saktere og at den ikke vil bli lett skadet av verken tid eller elementene. Perlen er en av de store hemmelighetene til de vakreste kvinnene i Orienten.

Finmalt perlepulver kan bidra til å forhindre utvikling av melanin, noe som forårsaker fregner og mørke flekker på huden. Det kan bidra til å forhindre at huden virker «gammel», rynkete og slapp. Dette er delvis på grunn av dets stimulering av den såkalte SOD-aktiviteten. Perlepulver er rik på sink, kobber og mangan. Sink, kobber og mangan er alle viktige komponenter i SOD-prosessen, menneskekroppens opprinnelige medfødte antioksidant.

Sink er en del av syntesen i hudcellenes DNA- og RNA-polymerase, som effektivt beskytter alle cellemembraner. Dette har en avgjørende betydning for hudens glans og glatthet. Kobber er direkte knyttet til hudens elastisitet og fuktighetsinnhold.

Oppbyggingen av frie radikaler er en viktig årsak til aldring. Frie radikaler setter i gang en prosess som blir kalt «lipid peroksidasjon», hvor frie radikaler trekker til seg elektroner fra cellemembranen, noe som resulterer i både celleskade og aldring. Frie radikaler produserer lipofuscin. Lipofuscin er et gulbrunt pigment som anses for å være en av aldrings- eller «slitasje»- pigmentene. Lipofuscin er synlige i huden på eldre mennesker (ofte referert til som «aldersflekker» eller «leverflekker»). Lipofuscin finnes også i hjerte, lever, nyrer, binyrer, nerveceller og selv i øynene, der det kan føre til store problemer. Lipofuscin inneholder oksiderte lipider (fettstoffer), sukker og metaller, vanligvis innbefattet kvikksølv, aluminium og jern.

Når vi blir eldre, øker mengden av frie radikaler i kroppen vår. SOD er en fri radikal rengjøringsarbeider, som motvirker effekten av lipidperoksidasjonen. Når vi blir eldre, reduseres mengden av SOD dramatisk, og mengden av lipidperoksidasen øker. Det finmalte perlepulveret tilfører viktige ingredienser for at SOD skal dannes og stimulerer SOD-aktiviteten. En jevnlig bruk av perlepulveret kan rense ut de frie radikalene, redusere lipidperoksidasjonen og produksjonen av lipofuscin, og dermed forsinke aldringsprosessen.

Perlene, som er en rik, omfattende og velproporsjonert kilde til mineraler og aminosyrer, er den perfekte råvaren for glutathion og SOD. I likhet med SOD, er glutathion annen viktig medfødt antioksidant som produseres av kroppen for å motvirke frie radikaler. Glutathion og SOD er viktige forsterkere av immunforsvaret vårt. Og mere glutathion i kroppen er nå kjent for å redusere eller stanse produksjonen av lipofuscin.

Studier har vist at perleløsning som ble sprutet inn i middelaldrende eller eldre rotter også økte SOD-aktiviteten. Perleløsningen viste seg å ha en betydelig antioksiderende effekt på vev, i brystet, hjerte, lever og milt. Den senket innholdet av lipidperoksid og bremset dermed aldringsprosessen av disse vev.

Perlen, Aldring og Lang levealder

Det er sammensetningen i perlenes perlemor, perle-porfyrin-gruppen, som gir perlene deres fluorescens (utstråling). Hemoglobin og klorofyll hører også begge til porfyringruppen. Derfor er det enkelt å skjønne den utrolige betydningen denne type forbindelser har i naturen. Porfyringruppen har en tendens til å være involvert med lys, fluorescens og glans – og med omvandlingen av energi til lys. Den porfyringruppe som er oppdaget i perlenes perlemor anses å bidra til perlenes aldersdempende effekt.

I flere studier utført i Asia på 1990-tallet, ble ulike konsentrasjoner av perleløsning gitt til fruktfluer og de ble funnet å øke den gjennomsnittlige levetid til bananfluene. Det ble videre avdekket at hvis man ga perleløsning til unge fruktfluer i løpet ga det en bedre effekt enn under middelalderen. Dette bekrefter teorien til kinesisk urtemedisin at vi lever et lengre og bedre liv om vi begynner å ta perlepulver så snart vi begynner å miste vår livskraft Jing (sannsynligvis i 20-årene).

I en studie utført ved University of Medical Science, i Zhejiang-provinsen i Kina, etter å ha tatt perlepulver i to måneder, viste 95 % av 34 eldre mennesker signifikative forbedringer av mange vanlige alderssymptomer som hukommelsestap, søvnløshet, utmattelse, uklart syn, smerter i ledd og mangel på libido. Fire personer viste at ulike grader av hvitt hår ble svart igjen. Cellene til immunfunksjonene ble forbedret, og konsentrasjonen av follikulære hormoner i blodserumet økte. Man kan si at dette var tegn til en reversering av aldringsprosessen.

Perlekalsium – å ta dette kalsiumtilskuddet kan ha mange gunstige bivirkninger

Perler er en ledende kilde til kalsium. I Asia brukes perlen av titalls millioner av mennesker som et naturlig kosttilskudd for dette formålet.
En voksen bør ta minimum 800-1000 mg kalsium hver dag. Når inntaket faller under 1500 mg, øker risikoen for altfor høyt blodtrykk 3-4 %. Når kalsiuminntaket faller under 300 mg, øker risikoen til 11-14 %. Det er nesten 4-5 ganger høyere.

Forekomsten av folk som lever lengre enn åtti år er blant de høyeste i hele verden på øyen Okinawa i Japan. Og forekomsten av hjerte- og karsykdommer og høyt blodtrykk, er mye lavere sammenlignet med Tokyo. Forskere har gjennomført studier for å finne ut hva som er årsaken til dette avviket mellom to områder av samme land. De har oppdaget at kalsiuminnholdet i drikkevannet på Okinawa er svært høy, nesten 6 ganger høyere enn for Tokyo.

WHO anbefaler at voksne bør spise rundt 800-1000 mg kalsium per dag, og gravide, ammende mødre, og kvinner som vært gjennom overgangsalderen bør spise 1500 mg. 10-18 år gamle ungdommer som går gjennom kraftige vekstperioder bør spise 1000-1200 mg. Og 1-10 år gamle barn bør spise rundt 800 mg daglig.

Det er anslått at de fleste bare får i seg halvparten så mye kalsium de burde per dag – for eldre, trolig bare en femtedel. De fleste av oss lever hele livet med mangel på kalsium. Når vi har underskudd på kalsium frigir kroppen mere hormoner fra skjoldbruskkjertelen, som løser opp kalsium lagret i beinmassen, for å kompensere for kalsiummangelen i blodet. Dette kan føre til alvorlig tap av beinmasse og skade vår benbygning.

I 1984 publiserte “National Health Statistic Center of the United States” en rapport. Ifølge denne studie av 10 372 mennesker, som ikke hadde høyt blodtrykk og ikke bevisst kontrollerte sin diett, fant forskerne en sammenheng mellom 17 næringsstoffer fra kostholdet til blodtrykket. Resultatene viste at kalsium, kalium, vitamin A og vitamin C har alle en negativ korrelasjon med blodtrykket – jo lavere innholdet av disse fire næringsstoffer, jo høyere blodtrykk. Og et lavt kalsiuminntak er den vanligste årsaken til et anormalt høyt blodtrykk.

Selv om perlen er et organisk stoff, er dens hovedinnhold kalsiumkarbonat, på rundt 92 %. Andre organiske stoffer utgjør ca. 6 %, og vann står for om lag 2 %. Innholdet av kalsium i perlene er rundt 38 % – 40 %. Perlen er en utmerket kilde til kalsium og kan derfor erstatte andre kalsiumkilder. Men uten de forskjellige næringsstoffene som finnes i perlen, kan andre kalsiumkilder imidlertid ikke erstatte perlen.

Perle, en omfattende kilde til mange næringsstoffer

Det komplette utvalg av forskjellige elementer og den ideelle andelen blant grunnstoffene gjør perlen til en skattkiste av sporstoffer. Denne kompleksitet forbedrer perlens verdi som kilde for fullstendig ernæring.

Perleøsters lever i elver og hav. Gjennom deres fysiologiske aktiviteter, blir sporstoffene i vannet assimilert og samlet inni perlen. De ulike grunnstoffene og andelen av grunnstoffene er mye mer egnet og tryggere for et menneske å spise enn når de kommer fra en uorganisk kilde. Perlen er en vakker leverandør av disse grunnleggende grunnstoffer.

Menneskekroppen inneholder dusinvis av mineraler. Blant disse mineraler er det syv grunnstoffer som utgjør 99,9 % av menneskeaske. Det er kalsium, svovel, fosfor, natrium, kalium, klor og magnesium. Disse kalles makrogrunnstoffer. Perlen er rik på fem av de sju makrogrunnstoffene. Menneskekroppen trenger også ca. fjorten sporstoffer. Perlen inneholder ti av dem i betydelige mengder.

Selen kan forbedre immuniteten, sink kan aktivere SOD (Superoxide dismutases), og mangan kan regulere nervesystemet, hjertesystemet og forbedre kroppens evne til å absorbere kalsium. Germanium er påstått å ha en krefthemmende evne, og andre elementer som kobber, jern og magnesium har alle svært viktige fysiologiske funksjoner i kroppen vår. 

Silisium: Det høye innholdet av silisium kan hindre aluminium og andre tungmetaller fra å bli absorbert i tarmen.

Mangan er sammen med kalsium svært viktig i formasjonen av bein. Det hindrer bein kalsium tap, letter bein kalsium lagring, øker bentettheten, og vedlikeholder insulinnivået. Det hjelper også kalsium i dens balanserende reguleringsfunksjon av det sentrale nervesystemet. Det er også en viktig aktiv bestanddel av SOD spesifikke for hjernevev. Mangan bidrar til sukkermetabolismen og opprettholder bukspyttkjertelens totale funksjon.

Kobber kan beskytte hjertet, forebygge hjerte og hjertemuskulatur fra patologiske forandringer, og forhindrer høyt blodtrykk. Den brukes til å lage en rekke SOD(Superoxide dismutases). Fosfor er et viktig stoff i bendannelsen.

Vitamin B-gruppen

Perlen er rik på B-vitaminer. Hvert gram perle inneholder ca. 57-65 mg B-vitaminer. B-vitaminer kan styrke fordøyelses- og nervesystemet, og gi lavere kolesterol og blodfett. 

Alle disse næringsstoffene fungerer harmonisk og grundig i menneskekroppen. Det er variasjonen og sameksistensen av alle disse næringsstoffene i perlen som gjør den til et meget spesielt tilskudd. Å ta en kapsel med perlepulver er det samme som å ta mange forskjellige typer kosttilskudd. En pille med hundre skatter, så å si.

Andre helsemessige fordeler av finmalte perler

• Anti-inflammatorisk, anti-rynke, anti-bakterier, fremmer hudens stoffskifte, beskytter mot solens UV-stråling, tannbleking, fjerner herdede hudceller, eliminerer keratinisering av hudceller, fjerner misfarging / beis (mørke flekker), forbedrer blodsirkulasjonen, fjerner stagnasjon, fjerner kviser, fjerner arr etter kopper, reduserer arr.

• Mukopolysakkaridene i perlen har vist seg å forhindre dannelse av rynker, og har en gunstig innflytelse på artritiske tilstander og øke libido og seksuell potens hos mennesker.

• Perlen hjelper til å roe ned ukontrollerte følelsesutbrudd

• Perlen kan også lindre uro, nervøsitet, angst og spenning. Den fremmer god søvn, hindrer nervelidelser og nervesvakhet, og er ofte brukt til å forhindre eller overvinne tretthet. Jevnlig bruk hjelper en person å opprettholde energi og vitalitet

• Forbedrer synet

• Perlen kan dempe varme og fjerne giftstoffer. Det går inn i leverkanalen og kan lindre leverbrann.

• Leveren styrer øynene, når leverbrannen er for sterk, resulterer det i tåke og tåkete syn.

• Selen kan styrke overføringen i de optiske nervene, og forbedre synet.

• Sink kan forbedre den axoplasmiske transport i synsnerven, og forbedrer stoffskiftet og virksomheten i retina og de retinale pigmentenes epiteliale celler.

• Perlen har vært en hellig urt for øynene. Den Kinesiske Farmakopéen sier at perlen frembringer en «bedre synsskarphet, og fjerner tåkete syn.»

• Forhindrer nyrestein: Ifølge en studie, utført av Harvard School of Public Health i 1993 (som fulgte 46.000 mannlig helsepersonell i en 4 årsperiode), hadde de med høyt kalsiuminntak (1326 mg daglig) 34 % mindre sannsynlighet for å utvikle nyrestein i forhold til de med lavt kalsiuminntak (516 mg). Kalsiumionene kan kobles med oksalat i tarmen og danne uoppløselig kalsiumoksalat som vil skilles ut med annet avfall, og derved redusere kroppens oksalatnivå – dette vil i stor grad redusere dannelsen av kalsiumoksalat inne i kroppen. Et inntak av kalsium kan derfor forhindre at nyrestein blir dannet.

• Holder nede hypertilstand av kroppstemperaturreguleringen, eliminerer varme. Forhindrer opptaket av tungmetall, styrker kroppens utrensingsevne.

• Forhindrer tykktarmskreft: Kalsiumionene kan nøytralisere kreftfremkallende faktorer, som fettsyre og gallesyre i tykktarmen, og dermed forebygge tykktarmskreft og kolitt.

• Fremmer helbredelse av åpne sår: Kalsiumkarbonaten i perlene har en sterk hemmende virkning på Staphylococcus aureus, gule stafylokokker. Dette er en svært utbredt bakterie som kan gi byller og sårinfeksjoner i huden. Bakterien er den viktigste årsaken til sykehusinfeksjoner. Ved å påføre perlepulver på åpne sår fremmes en rask formering av cellene, og blodsirkulasjonen øker rundt såret, forsterker den lokale anti-infeksiøse evnen til organismen, og stimulerer veksten av granulasjonsvevet og helbredelsen av såret.

• Finmalte perler hindrer også osteoporose, beroliger sentrale nervesystemet, senker blodsukkeret, hjelper veksten av barnas tenner og bein, og bidrar til å bedre barns intelligens, helbreder betennelse i livmor, og er gunstig mot vanlig forstoppelse.

Sikkerhet

Perlen er meget sikker. Den har vært brukt i over 3000 år. Sikre studier på perlen har vist at den er helt fri for toksisitet. Den kan tas av alle gjennom hele livet uten noen bivirkninger.

Når det gjelder perler, jo mindre partikkelstørrelse desto bedre

På grunn av perlens spesielle struktur, er dets aktive ingredienser pakket inn lag på lag. Siden det er en begrenset eksponeringstid i mage-tarmsystemet, er det vanskelig for kroppen å fordøye perlen optimalt. Dette har vært en utfordring for alle perleprodukter i lang tid.

Dette er noe som gjelder alle produkter, men især for perlene, at jo mindre volum, og jo større overflaten er, desto bedre er det for bio-absorpsjonen. Det finmalte perlepulveret har blitt fremstilt ved en spesiell teknikk som beskytter alle komponentene i perlen, men som gjør den svært bio-tilgjengelig.

Hvordan konsumere perler for optimal nytte

Perlpeulveret kan tas internt og brukes lokalt. Det er viktig å ta perlepulveret hver dag, konsekvent over en lang tidsperiode for å få maksimalt utbytte. Det finnes forskjellige doser og ulike måter og bruk basert på forholdene. Dette er de generelle retningslinjene.

Ta 2 kapsler per dag på tom mage. Mange tar kapslene før de går til sengs om kvelden.

Hvordan perlene blir gjort om til perlepulver?

Førsteklasses perler blir valgt ut og går gjennom et tofubad i ca. 2 timer. Det høye proteininnholdet i tofuen bidrar til å beholde den maksimale mengden av aminosyre og det aldershemmende stoffet porfyrin. Perlene blir deretter pulverisert til 150-200 mesh størrelse. Perlene blir overført til et slipekar, hvor en spesiell porselensball kverner med i 120 timer. Pulveret helles nå i en stor bolle for å bli blandet med vann, ved hjelp av sirkulære bevegelser. I denne prosessen blir det fine pulveret skilt ut i vannet. Det lette, fine pulveret som nå er del av vannløsningen, blir separert fra det tyngre pulveret i bunnen på slipekaret.

Det resterende pulveret blir slipt igjen, helt til alt perlepulver er «pakket ut» på denne måten. Dette vil også skille urenheten i sentrum (det «frø» som setter i gang perlen) fra selve perlepulveret. Løsningen med «ekstrahert» perlepulver får stabilisere seg sånn at perlen vil synke til bunnen. Det fremstilte perlepulveret blir deretter vakuumtørket. Det tørkede pulveret blir ytterligere pulverisert og siktet på nytt ved hjelp av en luftstrøm. Kun det pulver som er nok finmalt til å bli plukket opp av et visst vakuumnivå ansees endelig å ha bestått prosessen. Resten føres tilbake til maleprosessen.

Særtrekkene til denne metodikken innebærer at:

Det fjerner lukt og urenheter som er igjen på perlens overflate.
Den beholder den maksimale mengden aktive bestanddeler, som aminosyrer, sporstoffer og andre organiske stoffer. Den høyteknologiske metoden eliminerer tapet av aktive ingredienser, som ellers er resultatet i en tradisjonell slipeprosess. Andre prosesser ødelegger eller mister de aktive bestanddelene (aminosyrer, conchiolin og porfyriner) som er de viktige komponentene i perlenes egenskap som velgjørere for huden vår. Hele prosessen omfatter mer enn 20 forskjellige trinn. Det er en 100 % fysisk prosess. Det blir ikke brukt noen kjemiske løsemidler eller konserveringsmiddel, noe som garanterer at kvaliteten til perlene ikke blir dårligere eller mister sin kvalitet. Det som opprinnelig er i perlen er også igjen i perlepulveret. Intet mindre og intet mer. Perlepulveret får en optimal effekt på grunn av perlens betydelig bedrete biotilgjengelighet.

Kilder

1. Li S, Xie L, Zhang C, Zhang Y, Gu M, Zhang R.: “Cloning and expression of a pivotal calcium metabolism regulator: calmodulin involved in shell formation from pearl oyster (Pinctada fucata).” Comp Biochem Physiol B Biochem Mol Biol. 2004 Jul; 138(3):235-43.
2. Duplat D, Puisségur M, Bédouet L, Rousseau M, Boulzaguet H, Milet C, Sellos D, Van Wormhoudt A, Lopez E. “Identification of calconectin, a calcium-binding protein specifically expressed by the mantle of Pinctada margaritifera.”, FEBS Lett. 2006 May 1;580(10):2435-41. Epub 2006 Apr 7. 3. Shen X, Belcher AM, Hansma PK, Stucky GD, Morse DE.: “Molecular cloning and characterization of lustrin A, a matrix protein from shell and pearl pearl of Haliotis rufescens.” J Biol Chem. 1997 Dec 19;272(51): 32472-81.

4. Zhang Y, Xie L, Meng Q, Jiang T, Pu R, Chen L, Zhang R. “A novel matrix protein participating in the pearl framework formation of pearl oyster, Pinctada fucata.” Comp Biochem Physiol B Biochem Mol Biol. 2003 Jul; 135(3): 565-73.
5. Tsukamoto D, Sarashina I, Endo K: “Structure and expression of an unusually acidic matrix protein of pearl oyster shells.” Biochem Biophys Res Commun. 2004 Aug 6;320(4):1175-80.

6. Michenfelder M, Fu G, Lawrence C, Weaver JC, Wustman BA, Taranto L, Evans JS, Morse DE.: “Characterization of two molluscan crystal- modulating biomineralization proteins and identification of putative mineral binding domains.” Biopolymers. 2003 Dec; 70(4):522-33.
7. Blank S, Arnoldi M, Khoshnavaz S, Treccani L, Kuntz M, Mann K, Grathwohl G, Fritz M., “The pearl protein perlucin nucleates growth of calcium carbonate crystals.” J Microsc. 2003 Dec; 212(Pt 3):280-91
8. Miyamoto H, Miyoshi F, Kohno J.: “The carbonic anhydrase domain protein pearlin is expressed in the epithelial cells of the mantle and acts as a negative regulator in calcification in the mollusc Pinctada fucata.” Zoolog Sci. 2005 Mar;22(3)
9. Yan Z, Fang Z, Ma Z, Deng J, Li S, Xie L, Zhang R, “Biomineralization: functions of calmodulin-like protein in the shell formation of pearl oyster.” Biochim Biophys Acta. 2007 Sep;1770(9):1338-44. Epub 2007 Jul
10. Takakura D, Norizuki M, Ishikawa F, Samata T., “Isolation and Characterization of the N-linked Oligosaccharides in Pearlin from Pinctada fucata.” Mar Biotechnol (NY). 2008 Feb 6
11. Wang N, Lee YH, Lee J., “Recombinant perlucin nucleates the growth of calcium carbonate crystals: Molecular cloning and characterization of perlucin from disk abalone, Haliotis discus discus.” Comp Biochem Physiol B Biochem Mol Biol. 2008 Feb;149(2):354-61. Epub 2007 Oct
12. Yan Z, Jing G, Gong N, Li C, Zhou Y, Xie L, Zhang R. “N40, a novel nonacidic matrix protein from pearl oyster pearl, facilitates nucleation of aragonite in vitro.” Biomacromolecules, 2007 Nov;8(11):3597-601. Epub 2007 Oct
13. Fan W, Li C, Li S, Feng Q, Xie L, Zhang R, “Cloning, characterization, and expression patterns of three sarco/endoplasmic reticulum Ca2+-ATPase isoforms from pearl oyster (Pinctada fucata)”, Acta Biochim Biophys Sin (Shanghai). 2007 Sep;39(9):722-30
14. Yano M, Nagai K, Morimoto K, Miyamoto H, “A novel pearl protein N19 in the pearl oyster Pinctada fucata.”, Biochem Biophys Res Commun. 2007 Oct 12;362(1):158-63. Epub 2007 Aug
15. Fan W, Li C, Wang X, Gong N, Xie L, Zhang R., “Cloning, characterization and expression analysis of calcium channel beta subunit from pearl oyster (Pinctada fucata).”, J Biosci Bioeng. 2007 Jul;104(1):47-54.
16. Metzler RA, Abrecht M, Olabisi RM, Ariosa D, Johnson CJ, Frazer BH, Coppersmith SN, Gilbert PU. “Architecture of columnar pearl, and implications for its formation mechanism.” Phys Rev Lett. 2007 Jun 29;98(26):268102. Epub 2007 
17. Xie LP, Wu YT, Dai YP, Li Q, Zhang RQ. “A novel glycosylphosphatidylinositol-anchored alkaline phosphatase dwells in the hepatic duct of the pearl oyster, Pinctada fucata.” Mar Biotechnol (NY). 2007 Sep-Oct;9(5):613-23. Epub 2007 Jul 13
18. Suzuki M, Sakuda S, Nagasawa H, “Identification of chitin in the prismatic layer of the shell and a chitin synthase gene from the Japanese pearl oyster, Pinctada fucata.” Biosci Biotechnol Biochem. 2007 Jul;71(7):1735-44. Epub 2007 Jul
19. Lin AY, Chen PY, Meyers MA, “The growth of pearl in the abalone shell.” Acta Biomater. 2008 Jan;4(1):131-8. Epub 2007 Jul 9
20. Ma Z, Huang J, Sun J, Wang G, Li C, Xie L, Zhang R, “A novel extrapallial fluid protein controls the morphology of pearl lamellae in the pearl oyster, Pinctada fucata.” J Biol Chem. 2007 Aug 10;282(32):23253-63. Epub 2007 Jun 8
21. Huang J, Zhang C, Ma Z, Xie L, Zhang R, “A novel extracellular EF-hand protein involved in the shell formation of pearl oyster.” Biochim Biophys Acta. 2007 Jul;1770(7):1037-44. Epub 2007 Mar 20
22. Liu HL, Liu SF, Ge YJ, Liu J, Wang XY, Xie LP, Zhang RQ, Wang Z, “Identification and characterization of a biomineralization related gene PFMG1 highly expressed in the mantle of Pinctada fucata.” Biochemistry. 2007 Jan 23;46(3):844-51.
23. Naganuma T, Ogawa T, Hirabayashi J, Kasai K, Kamiya H, Muramoto K, “Isolation, characterization and molecular evolution of a novel pearl shell lectin from a marine bivalve, Pteria penguin.” Mol Divers. 2006 Nov;10(4):607-18. Epub 2006 Nov 17
24. Zhang C, Li S, Ma Z, Xie L, Zhang R., “A novel matrix protein p10 from the pearl of pearl oyster (Pinctada fucata) and its effects on both CaCO3 crystal formation and mineralogenic cells.”, Mar Biotechnol (NY). 2006 Nov-Dec;8(6):624-33. Epub 2006 Sep 18
25. Asakura T, Hamada M, Ha SW, Knight DP. “Conformational study of silk-like peptides modified by the addition of the calcium-binding sequence from the shell pearlous matrix protein MSI60 using 13C CP/MAS NMR spectroscopy.” Biomacromolecules. 2006 Jun;7(6):1996-2002
26. Duplat D, Puisségur M, Bédouet L, Rousseau M, Boulzaguet H, Milet C, Sellos D, Van Wormhoudt A, Lopez E., “Identification of calconectin, a calcium-binding protein specifically expressed by the mantle of Pinctada margaritifera.”, FEBS Lett. 2006 May 1;580(10):2435-41. Epub 2006 Apr 7 27. Li S, Xie L, Ma Z, Zhang R, “cDNA cloning and characterization of a novel calmodulin-like protein from pearl oyster Pinctada fucata.” FEBS J. 2005 Oct;272(19):4899-910
28. Wang XX, Xie L, Wang R., “Biological fabrication of pearlous coating on titanium dental implant”, Biomaterials. 2005 Nov;26(31):6229-32.
29. Miyamoto H, Miyoshi F, Kohno J., “The carbonic anhydrase domain protein pearlin is expressed in the epithelial cells of the mantle and acts as a negative regulator in calcification in the mollusc Pinctada fucata.”, Zoolog Sci. 2005 Mar;22(3):311-30. Li S, Xie L, Zhang C, Zhang Y, Gu M, Zhang R., “Cloning and expression of a pivotal calcium metabolism regulator: calmodulin involved in shell formation from pearl oyster (Pinctada fucata).”, Comp Biochem Physiol B Biochem Mol Biol. 2004 Jul;138(3):235-43
31. Tsukamoto D, Sarashina I, Endo K., “Structure and expression of an unusually acidic matrix protein of pearl oyster shells,” Biochem Biophys Res Commun. 2004 Aug 6;320(4):1175-80.

32. Suzuki M, Murayama E, Inoue H, Ozaki N, Tohse H, Kogure T, Nagasawa H, “Characterization of Prismalin-14, a novel matrix protein from the prismatic layer of the Japanese pearl oyster (Pinctada fucata)”, Biochem J. 2004 Aug 15;382(Pt 1):205-13
33. Matsushiro A, Miyashita T, Miyamoto H, Morimoto K, Tonomura B, Tanaka A, Sato K., “Presence of protein complex is prerequisite for aragonite crystallization in the pearlous layer.” Mar Biotechnol (NY). 2003 Jan-Feb;5(1):37-44

34. hang Y, Xie L, Meng Q, Jiang T, Pu R, Chen L, Zhang R., “A novel matrix protein participating in the pearl framework formation of pearl oyster, Pinctada fucata.”, Comp Biochem Physiol B Biochem Mol Biol. 2003 Jul;135(3):565-73.
35. Samata T, Hayashi N, Kono M, Hasegawa K, Horita C, Akera S, “A new matrix protein family related to the pearlous layer formation of Pinctada fucata.” FEBS Lett. 1999 Nov 26;462(1-2):225-9.

36. Shen X, Belcher AM, Hansma PK, Stucky GD, Morse DE, “Molecular cloning and characterization of lustrin A, a matrix protein from shell and pearl pearl of Haliotis rufescens.”, J Biol Chem. 1997 Dec 19;272(51):32472-81.
37. Bédouet L, Marie A, Dubost L, Péduzzi J, Duplat D, Berland S, Puisségur M, Boulzaguet H, Rousseau M, Milet C, Lopez E., “Proteomics analysis of the pearl soluble and insoluble proteins from the oyster Pinctada margaritifera”, Mar Biotechnol (NY). 2007 Sep-Oct;9(5):638-49. Epub 2007 Jul 21.

38. Chen D, Wang J, Xue F, “The comparison of the chemical components of Pearl and mother of pearl’, Natural Products Research and Development 1990 Sept, 2(3) 13-15
39. Cehn D, Wang J, Xue L, “Comparative Studies of Amino Acids and Trace Elements of Pearl and Pearl Shell”, Natural Products Research and Development 1990 Sept, 2(3) 10-12
40. Li X, Cheng L, Fand J, Lu H, “Studies of trace elements of Mother of Pearl”, Chinese Ocean Medicine Journal 1990,
41. Sun J, “Comparison study of inorganic elements of three different kinds of pearl”, Chinese Medicine Journal 1992, 27(8): 469
42. Wilt FH “Development biology meets materials science: morphogenesis of biomineralized structures.” Developmental Biology 2005 April 1, 280 (1): 15-25
43. Metzler RA, Abrecht M, Olabisi RM, Ariosa D, Johnson CJ, Frazer BH, Coppersmith SN, Gilbert PU. “Architecture of columnar pearl, and implications for its formation mechanism.” Phys Rev Lett. 2007 Jun 29;98(26):268102. Epub 2007 Jun 
44. Atlan G, Delattre O, Berland S, LeFaou A, Nabias G, Cot D, Lopez E. “Interface between bone and pearl implants in sheep.” Biomaterials. 1999 Jun;20(11):1017-22.
45. Camprasse S, Camprasse G, Pouzol M, Lopez E, “Artificial dental root made of natural calcium carbonate (Bioracine)”, Clin Mater. 1990;5(2- 4):235-50.
46. Lamghari M, Berland S, Laurent A, Huet H, Lopez E. “Bone reactions to pearl injected percutaneously into the vertebrae of sheep.” Biomaterials. 2001 Mar;22(6):555-62.
47. Lopez E, Vidal B, Berland S, Camprasse S, Camprasse G, Silve C. “Demonstration of the capacity of pearl to induce bone formation by human osteoblasts maintained in vitro.” Tissue Cell. 1992;24(5):667-79.
48. Lamghari M, Almeida MJ, Berland S, Huet H, Laurent A, Milet C, Lopez E. “Stimulation of bone marrow cells and bone formation by pearl: in vivo and in vitro studies.” Bone. 1999 Aug;25(2 Suppl):91S-94S
49. Shen Y, Zhu J, Zhang H, Zhao F. “In vitro osteogenetic activity of pearl.” Biomaterials. 2006 Jan;27(2):281-7.
50. Cognet JM, Fricain JC, Reau AF, Lavignolle B, Baquey C, Lepeticorps Y. “Pinctada margaritifera pearl (mother-of-pearl): physico-chemical and biomechanical properties, and in vitro cytocompatibility” Rev Chir Orthop Reparatrice Appar Mot. 2003 Jun; 89(4):346-52.
51. Silve C, Lopez E, Vidal B, Smith DC, Camprasse S, Camprasse G, Couly G. “Pearl initiates biomineralization by human osteoblasts maintained in vitro.” Calcif Tissue Int. 1992 Nov;51(5):363-9
52. Duplat D, Gallet M, Berland S, Marie A, Dubost L, Rousseau M, Kamel S, Milet C, Brazier M, Lopez E, Bédouet L. “The effect of molecules in mother-of-pearl on the decrease in bone resorption through the inhibition of osteoclast cathepsin K.” Biomaterials. 2007 Nov;28(32):4769-4778. Epub 2007 Aug 7
53. Hongfu Wang, Guangxin Zhou, Weifang Jin, Xingdi Li, Shifang Wong, Junhua Yang: “The healing effect of pearl formula on mice with osteoporosis.” Acta Academae Medicine Shanghai 25(1):43, 1998
54. Wu Z., Zhou B., Tan S., Wu A, “Study of the effect of pearl formula osteoporosis”, Chinese Traditional Patent Medicine, 23(10):766-768, 2001 55. Li X., Yu P, Chen Y., Jiang Z., “Study on Bioavailability of pearl”, Journal of Pharmacology and Clinical Study of Chinese Medicine 1998, 14(2): 40- 41
56. Cao G, Xu Z, Wei H, Yao S, Liu Y. “Pearl in health-care” Zhongguo Zhong Yao Za Zhi. 1996 Oct; 21(10):635-8 inside back cover
57. Shengshan Hu, Dayuan Wang, Jianpin Liu, Hong Yu, Hongwen Leng, Liwei Tan, Yuanzhen Xiong:”Research on anti-aging effects of pearl water solution.” Chinese Herbal Medicine 25(4): 203, 1994
58. Chen Y, Tan W, Qian Z., Gu Z., Pan J., Zhuang X.: “Experimental Study of the antioxidation effect of pearl” Senoir Medicine Journal 1988, 8(2): 109-120
59. Tong ZH, Gu WZ, Zhu G, Zhao YW. “The anti-aging effect of pearl oyster shell powder (POSP).” Journal of Traditional Chinese Medicine. 1988 Dec;8(4):247-50.
60. Yijun Chen, Tianxi Hu, Xucheng Chen: “Study of the antioxidation effect of pearl using chemical method.” Senoir Medicine Journal 8(6): 288, 1988

61. Zhi Xu, Derong Hu, Cai Cao, Huanying Wei, Shuhan Yao, Yuan Liu: “The effects of pearl on fruit fly’s life span and mice’s anti-radiation ability.” Chinese Medicine Journal 10(2): 29, 1998
62. Yijun Chen, WeishengTan, Zengping Qian, Zhenlun Gu, Jianxin Fan, Xinmei Zhuang: “Research on the anti-aging effects of pearl powder.” Senoir Medicine Journal 8(2): 199, 1988

63. Jian Wang, Dehui Hou: “The effect of pearl on free radical content and fruit fly’s life span.” Acta Academia Medicine Suzhou 17(2): 218, 1997 64. Jian Wang, Dehui Hou: “The effects of Pearl on animal’s immunity, learning and memory.” Acta Academiae Medicinal Suzhou 17(2): 216, 1997

65. Wang C, Ning X, Cheng J, Mo H., Song Z, “The effect of Pearl on Mice’s Immune Function”, Acta Academiae Medicine Guangxi 1994, 11(3): 280- 282
66. Xu H, Huang K, Gao Q, Gao Z, Han X.: “A study on the prevention and treatment of myopia with pearl on chicks.” Pharmacol Res. Jul;44(1):1-6. 2001

67. Yunyi Zhang, Wenwu Gu, Xinrui Zhong: “The Pharmacology and Effects of Water Soluble Pearl on Heart Functions.” Chinese Medicine 16(9): 35, 1994
68. Huang YW. “Effect of pearl layer powder on lipid peroxides and lipids in coronary disease patients” Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi. 1987 Oct;7(10):596-7, 580.

69. Kangmin Gong, Yuanlong Zheng, Liping Hu, Xueyan Tao: “The healing effects of Pearl on 75 patients with high blood pressure.” Practical Journal of Integrating Chinese with Modern Medicine 10(5): 444 1997
70. Kangmin Gong, Yuanlong Zheng, Liping Hu, Xueyan Tao: “The healing effects of Pearl on 90 seniors with high blood pressure.” The Zhejiang Traditional Chinese Medicine Journal 456 2000

71. Dongmei Wang, Yanping Song, Xifeng Hou, Junliang Gao: “Study of the pharmacology of Pearl Blood Pressure Lowering Medicine.” Shaanxi TCM Journal 23(4): 362, 2002
72. Daqing Zhou, Senlin Wu: ”The anti-inflammatory and antioxidant effects of pearl.” Journal of Zhejiang College of TCM 25(1): 41 (2001)
73. Chen Yijun, Zhaokang Yuan, “The study of the inhibition of tumor growth with Pearl porphyrins,” Modern Pharmacology Application Journal, 7 (6): 48, 1990

74. Lopez E, Le Faou A, Borzeix S, Berland S. “Stimulation of rat cutaneous fibroblasts and their synthetic activity by implants of powdered pearl (mother of pearl).” Tissue Cell. 2000 Feb;32(1):95-101.
75. Xinzhong Zhao, Zhemin Zhang, Jiqing Quan, Hongwei Qin: “fifty cases of using pearl to treat wrist cartilage.” Hebei Traditional Chinese Medicine Journal 13(5): 1991
76. Linke Li, Yiyu Huang, Yin Chen: “The clinical study on using pearl to treat chronic mouth ulcer”, Journal of Beijing University of TCM 22(5): 66, 1999
77. Huang A., “The clinical study of pearl anti-burn paste”, Guangxi Medical Journal, 19 (1): 71, 1997
78. Wanfu Li, “The clinical study of using pearl formula to treat chronic skin ulcer”, Gansu Chinese Medicine Journal, 8(2): 10, 1997
79. Jianxin Pan, Zhenlun Gu, Zengnian Qian, Yajun Wang: “Study of the effects of pearl on central nervous system.” Chinese Traditional Medicine 21(11): 596, 1999
80. Huang S., “The effect of pearl on children with mental disabilities”, Journal of Chinese Herbal Medicine 1976, 8:22

Kategorier: Blogg