Advarsel mot Soya

Publisert av Samina Berntsen den

Soya er nok ikke det dagens «helsepoliti» kommenterer mest i verken media eller på andre kanaler, men soya bør imidlertid legges mer vekt på ettersom at det inneholder flere helseskadelige komponenter som kan virke minst like skadelig som sukker og dårlig fett!

Goitogener er bare en brøkdel av hva soya bærer med seg inn i kroppen vår. Goitogener er en substans som blokkerer syntesen av thyreoideahormoner, og forstyrrer kroppens nyttiggjøring av jod. Dermed forstyrres kroppens thyreoidea ytterligere. En vanlig kilde til soya er soyamelk, som ofte blir brukt som en erstating til melk av flere grunner. Soyamelk bidrar betydelig til dysfunkjson i thyreoidea eller hypothyreoidisme ( lavt stoffskifte). Så hvis du sliter med lavt stoffskifte og itilegg drikker store mengder soyamelk hver dag, er dette et råd som du bør ta: slutt å drikke soyamelk med en gang!

Isoflavoner er en annen bivirkende effekt soya inneholder. Dette er en type plantesammensetning som ligner kroppens eget østrogen. Det er bevist at Isoflavoner kan forstyrre kroppens endokrine funksjon ( hormonproduserende del av bukspyttkjertelen), foråsake infertilitet og fremskynde brystkreft! i tillegg kan kun 2 glass soyamelk per dag forstyrre mensturasjonssyklusen!

Fytinsyre er for mennesker ufordøyelig og hindrer og fordøyelse og opptak av andre næringsstoffer ved å virke hemmende på enzymer. Dermed får ikke kroppen tatt opp balndt annet, jern, magnesuim, sink og kalsium – stoffer kroppen trenger for å opprettholde den biokjemiske balansen, altså hvordan kroppen fungerer kjemisk. Soyabønnene har det høyeste innholdet av fytiner sammenliknet med korn og andre 6belgfrukter(erter, bønner, linser, peanøtter osv). Fytiner i soya er også særlig resistante mot lang og sakte koking, som ellers er en vanlig måte å fjerne fytiner på. Det eneste som kan redusere fytinnivået i soya er en lang frementeringsprosess. 

Hemagglutinin er en substans som gjør at blodcellene koagulerer, altså at blodet klumper seg sammen. Disse blodcellene får et redusert oksygenopptak siden de er klumpet sammen, og gir dermed kroppen mindre tilførsel av oksygen.

Soya inneholder også naturlige giftstoffer som igjen inneholder ikke-fordøyelige faktorer. Disse forstyrrer fordøyelsen av protein. Å få i seg soya i små mengder er ingen stor krise, men mengden soya som idag konsumeres i for eksempel USA er nok til å skape ubalanse i kroppen. 

Kategorier: Blogg